• hulp op afstand

Ondanks Coronavirus wel starten met studiekeuzetrajecten

Niet alleen het Coronavirus dwingt ons nu om op een andere wijze samen te werken, ook in het verleden konden scholieren/ studenten soms niet lijfelijk tijdens het studiekeuzetraject aanwezig zijn.

Ik denk terug aan S.L. die aan het reizen was in Nepal, Indonesië en Maleisië. Ze was gestopt met een opleiding en na wat te hebben gewerkt, op pad gegaan. Maar al snel begon het te knagen: ”wat ga ik nou doen als ik terug ben?”. Ik ben met S. meegereisd, als zij weer een internetcafé vond, vervolgden wij het traject. Ze kwam in de laatste week van april thuis en stond een dag later op de stoep.

Grappig genoeg was dit de eerste keer dat we elkaar zagen, maar we hadden allebei het gevoel dat we elkaar al lang kenden. S. is met veel plezier begonnen aan de opleiding Toegepaste Psychologie, een opleiding die erg goed bij haar interesses aansloot. De cijfers beaamden de juiste keuze, ze was een succesvolle student!

En dan K.W., ook zo leuk om mee te reizen. Een bachelor op zak en nu eerst ‘even zeilend de plas’ over, let wel, hij was dé schipper. K. was op zoek naar een master en struggelde met de keuze en met de toelatingseisen. Ieder contact begon met een sfeerimpressie van de locatie, daar zaten vaak enkele weken tussen, even snel bijkletsen en dan weer aan het werk. Moesten er boeken worden meegenomen door opstappers zodat K. zich kon voorbereiden op een GMAT? Waarom past master A beter dan B? Was er binnen een master een optie om iets in het buitenland te doen? En ook de nieuwe woonplaats was belangrijk. Dit zijn gewoon een paar vragen die aan bod zijn gekomen. K. heeft met succes zijn master afgerond, waarbij hij er natuurlijk voor heeft gezorgd dat hij weer een paar maanden in het buitenland kon doorbrengen. Nu is hij bij een bedrijf aangenomen als trainee, ze hebben een goede aan hem!

De komende weken staan er bij mij ook studiekeuzetrajecten gepland. Ik heb deze kandidaten gevraagd of zij nu willen starten met op afstand contact, of dat ze later willen starten. Ze willen beginnen, zij gaan de testen nu thuis invullen en daarna gaan wij FaceTimen. Het traject gaat beginnen, en als de tijd daar is, zetten wij het traject met de persoonlijke aanpak voort. Ik heb er vertrouwen in dat het ook nu helemaal goed komt.
Ouders heb ik voorgesteld om de nabesprekingen ook FaceTimend te laten plaatsvinden, zo houden we de vaart erin. De reeds geplande coachings gaan op verzoek van de coachees ook gewoon door. Eigenlijk past iedereen zich makkelijk aan, dat is wel heel mooi om te zien.

Dus ik werk gewoon door, vind het wel een beetje minder gezellig, maar het is voor korte duur, moet kunnen!Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

195