• Holfland-sfeerbeeld-30

Bij wie ga je langs?

Ik ben Katrientje Hofland, getrouwd en moeder van een tweeling (meisje en jongen). Sinds 2009 heb ik mijn eigen adviespraktijk. Ik werk als studie- en beroepskeuzeadviseur op 2 locaties, in Oegstgeest en binnen DeKinderkliniek in Almere. In mijn vrije tijd zeil ik graag, lees ik historische romans, bezoek ik musea, waar natuurlijk een terrasje aan vast zit en wil ik nog heel veel reizen (India was mijn laatste mooie reis en Stockholm is mijn favoriete stad). Ik zet niet vaak muziek op, maar als ik werk en ik wil even mijn gedachten ordenen, zet ik (keihard!) Le Professionnel 'Chi Mai' van Ennio Morricone op.

Waarom heb ik deze baan gekozen

Mensen helpen om de juiste koers te vinden, dat vind ik leuk. En dan specifiek jonge mensen! Omdat die zo lekker zichzelf zijn, geen blad voor de mond nemen, zichzelf aan het ontdekken zijn, soms nog lekker ondoordacht zijn en omdat ik er vaak veel plezier mee heb! Ik ben nieuwsgierig en zoek graag hun talenten op. Iedereen heeft namelijk een talent. Het is leuk als ik kan laten zien wat iemand bijzonder maakt. Inmiddels hebben ruim 400 scholieren de juiste keuze gemaakt. Naast het werken met scholieren hebben ook studenten en net afgestudeerden mij om advies gevraagd. Op zoek naar een andere studie, master of baan die bij hen past. Als je bij mij met een positief gevoel de deur achter je dicht trekt, dan heb ik ook een goed gevoel. Het gaat natuurlijk niet om mij, maar zo is mijn werk wel iedere dag een feestje!

Daarnaast coach (zwaar woord voor begeleiding vind ik) ik jongeren die tegen allerlei verschillende obstakels oplopen. Heel fijn om te zien hoe de coaching hen helpt, zodat zij uiteindelijk weer zonder mijn hulp verder gaan. Lees verder onder coaching

Ook even serieus

Nu je weet wie ik ben en wat ik leuk vind, is het ook belangrijk om te vertellen wat ik kan. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heb daarbij de psychodiagnostische aantekening behaald. Dat betekent dat ik, met gebruik van professionele testen, de capaciteiten, interesses en persoonlijkheidskenmerken van mensen in kaart kan brengen. Wat ik daarmee doe? Ik combineer de objectieve uitslag van de testen met de persoonlijke gesprekken tot een passend advies. Het is juist deze combinatie waarin ik geloof, die van de harde feiten mét persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het een kan gewoon niet zonder het ander.

Mian de Ronde
Ervaringen met Katrientje
Lees meer
voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

211