• Holfland-sfeerbeeld-30

Bij wie ga je langs?

Ik ben Katrientje Hofland, getrouwd en moeder van een tweeling (meisje en jongen). Sinds 2009 heb ik mijn eigen adviespraktijk. Ik werk als studie- en beroepskeuzeadviseur, loopbaancoach én stress- en burn-outcoach op 2 locaties, in Oegstgeest en in Almere. In mijn vrije tijd zeil ik graag, lees ik historische romans, bezoek ik musea, waar natuurlijk een terrasje aan vast zit en wil ik nog heel veel reizen (India was mijn laatste mooie reis en Stockholm is mijn favoriete stad). Ik zet niet vaak muziek op, maar als ik werk en ik wil even mijn gedachten ordenen, zet ik (keihard!) Le Professionnel 'Chi Mai' van Ennio Morricone op.

Waarom heb ik deze baan gekozen

Mensen helpen om de juiste koers te vinden, dat vind ik leuk. Ik ben begonnen met het begeleiden van jonge mensen. Ik ben nieuwsgierig en zoek graag hun talenten op. Iedereen heeft namelijk een talent. Het is leuk als ik kan laten zien wat iemand bijzonder maakt. Inmiddels hebben meer dan 600 scholieren/ studenten de juiste keuze gemaakt.

De leeftijdsgroep die ook met vragen kwam werd ouder, de eerste banen bevielen niet en of ik hen kon helpen met hun zoektocht naar beter passend werk. Of die ouder die mij belde en vroeg: "jij hebt mijn kind zo goed geholpen, kun je nu mij helpen?". Dat kan. 

En zo kwam het, dat ik met de leeftijden mee ben gegroeid, en daarom staat er nu naast studiekeuze ook coaching op loopbaangebied en stress en burn-out op mijn site. 

Als je bij mij met een positief gevoel de deur achter je dicht trekt, dan heb ik ook een goed gevoel. Het gaat natuurlijk niet om mij, maar zo is mijn werk wel iedere dag een feestje.

Ook even serieus

Nu je weet wie ik ben en wat ik leuk vind, is het ook belangrijk om te vertellen wat ik kan. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heb daarbij de psychodiagnostische aantekening behaald. Dat betekent dat ik, met gebruik van professionele testen, de capaciteiten, interesses en persoonlijkheidskenmerken van mensen in kaart kan brengen. Wat ik daarmee doe? Ik combineer de objectieve uitslag van de testen met de persoonlijke gesprekken tot een passend advies. Het is juist deze combinatie waarin ik geloof, die van de harde feiten mét persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het een kan gewoon niet zonder het ander.

Ik heb voor coaching op het gebied van stress- en burn-outklachten een speciale opleiding gevolgd aan de HRD Academy en blijf mij jaarlijks bijscholen door het volgen van verschillende cursussen.

Als loopbaancoach ben ik Noloc erkend, dat betekent dat ik een Register Loopbaanprofessional ben, erkend door de Beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals en jobcoaches. 

Olaf
Ervaringen met Katrientje
Lees meer
211