Net dat ene zetje in de rug nodig?

Eén op één begeleiding kan soms uitkomst bieden. Of je het nu coaching, begeleiding of ondersteuning noemt. Zowel scholieren als studenten lopen tegen problemen aan die opgelost kunnen worden. Je huiswerk/studie leren plannen, leren omgaan met faalangst, een motivatie boost, hoe ga je om met problemen op de stagevloer, of tijdens je afstudeerproject, de oplossingen voor verschillende problemen zijn er. Het hoeft niet altijd een lang traject te worden, soms hoef je alleen maar over een drempel geholpen te worden. Coaching kan twijfels en onzekerheid wegnemen. Als je er op tijd mee begint, voorkom je onnodige ellende.

Sommige scholieren hebben net dat ene zetje nodig, zodat ze weer weten waarvoor ze naar school gaan. En niet onbelangrijk, dat ze weer plezier krijgen in de periode op school.

Studenten hoor ik vaak zeggen dat zij de stap naar huis (om te zeggen dat ze met een studie willen stoppen) te lang hebben uitgesteld…. en toen was het te laat. Studeren is ook vaak uit huis gaan, in een nieuwe omgeving een plekje veroveren, voor jezelf zorgen, sommigen moeten dat echt leren combineren. Geen zorgen, het kan! Maar een goed begin is wel het halve werk!

Voorkom dat je als student jezelf gaat herkennen in dit artikel over studenten met burn-outklachten, wees op tijd bij het zoeken naar hulp, je hoeft het echt niet alleen op te lossen. Om studenten en young professionals nog beter te kunnen helpen, volg ik nu de opleiding tot stress & burn-out coach aan de HRD Academy. Meer informatie volgt later op mijn website, maar lees verder op de site van de Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches, waar ik mij bij heb aangesloten. 

Wil je beter leren plannen en je huiswerk of studie organiseren? Kijk dan onder het tabje planning & motivatie. Wil je leren omgaan met faalangst, klik dan hier.

Lees hier het blog over het coachingstraject van Stijn.
 

Roos
Ervaringen met Katrientje
Lees meer
voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

210