Wat gaan we samen doen?

Het onderzoek bestaat uit persoonlijke gesprekken, het maken van testen en mijn speurtocht naar studies die bij jou passen. Afhankelijk van jouw vraag bespreken we welke testen nuttig zijn om te maken.

Wil je alleen weten wat je interesses zijn en waar je goed in bent? Lees dan verder onder het tabje Interesses & Eigenschappen (studiekeuzetest). Als je wilt dat je capaciteiten in kaart worden gebracht, dan lees je daarover meer onder het tabje Capaciteiten (intelligentietest). 

Uiteraard kunnen alle testen in één studiekeuzeonderzoek gemaakt worden.

Ik wil je eerst een beetje leren kennen

Een interview is het begin van ieder traject. Ik stel je veel vragen, natuurlijk over school en over wat je in je vrije tijd doet. Waar word je blij van? Wat staat er op jouw bucket list? Zo krijg ik op een gezellige manier al een heleboel informatie van jou.

De test

Daarna maak je de testen. Het zijn niet de testen die je op school of internet hebt gemaakt. De testen waarmee ik werk mogen alleen worden afgenomen door psychologen en pedagogen met psychodiagnostische aantekening. Met het maken van de testen ben je ongeveer 30 à 40 minuten bezig. Maar er zit geen tijdsdruk op, je mag het in je eigen tempo doen. Heb je dyslexie? Maak je geen zorgen, dat is geen punt. We hebben geen haast en ik blijf in de buurt als je vragen hebt.

Na het maken van de testen bespreken we direct de uitslag. Gemiddeld genomen duurt onze eerste afspraak 4 uur. Maak je ook een capaciteitentest, dan ben je tussen de 6 en 7 uur bezig. Uiteraard zorg ik tussendoor voor eten en drinken.

Op zoek naar de juiste studie

Na deze eerste dag ga jij naar huis en ga ik op zoek naar passende studies. Ik neem uitgebreid de tijd, omdat ik mij goed in jou wil verdiepen en ook in de studies zelf. Meestal vindt de eerste nabespreking een week later plaats. Afhankelijk van je leeftijd worden jouw ouders/verzorgers uitgenodigd voor dit gesprek. 

Uiteraard blijf ik je helpen totdat je een keuze hebt gemaakt. Je mag terugkomen, bellen, mailen en skypen, wat jou en je ouders/verzorgers het beste uitkomt.
Op verzoek kan ik, naast het verslag met advies dat iedere kandidaat krijgt, ook een aanbevelingsbrief schrijven (€ 90,-).

Willemijn
Ervaringen met Katrientje
Lees meer
voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

197