• VR bril.jpg

Maak je eigen Toekomstkamer in Virtual Reality

Jongeren en volwassenen coachen op het gebied van studiekeuzes en loopbaantrajecten is perspectief geven. Er zijn mensen die erover willen praten, er zijn mensen die willen ervaren (“ik ga wel een extra stage lopen”, en er zijn mensen die HET willen zien. Met een VR bril maken mensen een toekomstbeeld die zij zelf schetsen, kunnen aanpassen en die hen inspireert en perspectief geeft. Nee hoor, het is geen glazen bol.

Het is wetenschappelijk bewezen dat visualisaties mensen verder helpt (denk aan die hardloper die de 100 meter al 1000 keer in zijn hoofd gelopen!).  

We kunnen namelijk met onze verbeeldingskracht ons dingen voorstellen die er in werkelijkheid niet zijn, dat noemen we meestal fantaseren, maar als je iets herhaaldelijk en vaak visualiseert bouw je ‘gedragsgeheugen’ op (mental rehearsal).

Je kunt dus nieuwe ervaringen toevoegen aan je brein zonder dat het daadwerkelijk in het nu plaatsvindt. Door iemand letterlijk ín zijn of haar ideale toekomst te plaatsen, voegen we nieuwe, positieve ervaringen toe aan het brein. En hoe sterker deze beelden zich in het brein verankeren, hoe groter de kans dat deze leidend worden bij elke kleine keuze die iemand in het dagelijks leven maakt.

Sta jij voor een keuze? Loop jij rond met een vraag: 

      “blijf ik nou altijd zoeken naar die ene baan omdat ik deze studie heb gevolgd?”

      “hoe kom ik weer lekker in mijn vel te zitten?”

      “ik mis motivatie, ben ik wel op de goede weg?”

      “ik heb mijn leven lang gewerkt, nu houdt het op, maar wat ga ik doen met al die vrije tijd?”

Boek dan een sessie met de VR bril en bouw je eigen Toekomstkamer! Eén sessie duurt 2 uur. 

Wat zeiden jouw voorgangers:

      “Waarom heb ik dit niet eerder gezien?”

      “Mag ik nog wat langer in mijn Toekomstkamer blijven zitten?”

Kijk voor meer informatie op de website van de Veranderkamer

 

222