• slider6

Op zoek naar een baan die bij je past?

Loop je vast in je werk? Ben je op zoek naar meer uitdaging op je werk? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een eventuele carrièreswitch of ben je op zoek naar een nieuwe baan? Loopbaancoaching kan jou helpen.

Loopbaancoaching is voortgekomen uit de beroepskeuzepraktijk. Net zoals studiekeuzebegeleiding is loopbaancoaching gericht op de toekomst. Of het nou studie- of werk gerelateerde vraagstukken zijn, het komt op hetzelfde neer.

In deze tijd is het managen van je loopbaan een belangrijk onderwerp geworden. In gesprekken, “Zeg, wat doe jij?”, maar vooral voor je eigen werkgeluk. Je loopbaan is een breed ontwikkelingsproces, het omvat opleiding en arbeid en ook vrijwilligerswerk. Het is een bundeling van al jouw werk gerelateerde ervaringen, zonder waardeoordeel.

Als je een vraag op het gebied van loopbaancoaching hebt, kijk je naar wat jij hebt gedaan, hoe jij daar bent gekomen en dan is nu de vraag, waar heb jij behoefte aan? Misschien heb je geen plezier meer in je werk, mis je uitdaging, kost je werk je alleen maar energie of ben je gewoon toe aan de volgende stap. Ik hoor mensen vaak zeggen:” Mijn huidige baan was een logische stap, maar nu weet ik meer en kan ik een keuze maken, maar welke kanten kan ik nou op?”. Als loopbaancoach probeer ik, samen met jou, de meest gewenste richting van je loopbaan te bepalen. We brengen jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling, wensen en mogelijkheden in kaart. We gaan op zoek naar functies en beroepen die het beste aansluiten bij jouw persoonlijkheid en drijfveren. Dit proces vraagt om maatwerk, we zullen gaandeweg tijdens de gesprekken jouw behoeften in het proces invullen en kunnen gebruik maken van vragenlijsten. Ook het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, opstellen van een CV en je LinkedIn profiel kunnen onderdeel zijn van het traject.

Bedrijven kunnen loopbaancoaching inzetten, om werknemers tegemoet te komen in hun carrière, bij 2e spoor re-integratie trajecten of bij outplacement.

Particulieren kunnen uiteraard het heft zelf in handen nemen en hun loopbaan zelf sturing geven. Het is een investering in jezelf. De kosten voor loopbaancoaching kun je misschien geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen, via je werkgever (als er in je CAO een jaarlijks budget gereserveerd staat voor persoonlijke ontwikkeling of in overleg met je leidinggevende) of overleg met je belastingadviseur of een gedeelte fiscaal aftrekbaar is (kosten moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro).

218