• Advies op maat

Met negatief bindend studieadvies toch overstappen naar andere studie

Afgelopen week kwam een student langs met een negatief bindend studieadvies (bsa). Hij kan niet meer voldoende punten halen. “Kansloos”, waren zijn woorden. Hij zat er wel even doorheen, want wat kan hij nu gaan doen. “Gelukkig” had hij eerder dit jaar al een waarschuwing (‘voorlopig negatief studieadvies’) gekregen en dat biedt perspectief, want klachten over studiebegeleiding en bezwaren tegen bsa kon hij niet aanvoeren.

Lees goed, ik schrijf dat het perspectief biedt, garanties worden namelijk niet gegeven. Maar we zijn het studiekeuzetraject gestart en daar kwam hij met zijn interesses voor een heel andere studierichting in aanmerking. En dat biedt kansen. Voor de zekerheid hebben we 2 universiteiten gebeld en gevraagd of hij zich (dus na 1 mei) toch nog kon aanmelden, met het negatieve bindende studieadvies voor de studie van het afgelopen jaar. En dat kon! Weliswaar kunnen zij geen garantie geven, maar wel werd het advies gegeven om zich alsnog aan te melden. Dat stemt ons hoopvol en wie weet, biedt dat toch perspectief….

 

Neem hier een voorbeeld aan als jij ook niet verder mag met je huidige studie; particuliere opleidingen kom je meestal wel binnen, maar ook 'gewone' hogescholen en universiteiten nemen nog nieuwe studenten aan.Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

195