• Holfland-sfeerbeeld-18

Hofland Advies

met stress leren omgaan .jpg

Ervaar jij stress? Je kunt ermee leren omgaan!

Steeds meer ouders belden mij het afgelopen jaar en spraken de zorg uit over hun kind: “Ik ben bang dat hij zijn grenzen niet meer kan aangeven, lijkt te worden overstroomd door alles wat met studeren en het studentenleven te maken heeft en begint black outs te krijgen tijdens tentamens”, of “Mijn dochter komt steeds vaker naar huis, vroeger 1x in de drie weken en nu ieder weekend en vaak al op donderdag, ik zie haar veranderen en struggelen, ze kan zich niet meer concentreren”, of “Mijn dochter kan de prestatiedruk niet aan, ze zit pas in het eerste jaar, hoe moet dat verder? “.

De kranten staan er vol van, de cijfers zijn niet best. Sinds een aantal jaren zijn er verscheidene onderzoeken gedaan (o.a. door TNO, CBS, Windesheim, Metro) en 1 op de 6 werknemers lijkt last te hebben van spanningsklachten. En dan spannen helaas de mensen tussen de 25 en 35 jaar de kroon. Hogeschool Windesheim hield een onderzoek onder haar eigen studenten, die zijn meestal jonger,  daar kwam uit dat 1 op de 4 lijdt aan burn-outklachten.

Lees het hele artikel >
Advies op maat

Een kijkje in mijn werkweek

Maandagochtend 7 uur: appje van N. “Ik zit in de trein, ben om 9.30 uur op Leiden Centraal”. N. komt uit Almelo, zit in 5 vwo, is zo’n jonge knul die alle kanten op kan, breed pakket, op de basisschool een groep overgeslagen, dus nog hartstikke jong. Hij is serieus bezig met het studiekeuzeproces, al naar open dagen geweest en denkt aan medisch gerelateerde studies of piloot worden. Maar met zijn brede interesse vindt hij alles leuk. Na een leuke ochtend, persoonlijk interview gedaan, testen online gemaakt en samen geanalyseerd, stapt N. weer in de trein terug. Hij laat mij achter met een pak huiswerk, want nu ga ik verder aan de slag. ”Die ga ik uitdagen”, denk ik. Een week later hebben we samen met zijn ouders een leuk gesprek waar ik nog meer hoor over N. Ik toon hem mijn lijst met studies om naar te kijken, die was wat breder dan waar hij zelf al aan had gedacht… nu is N. weer aan zet. Leuk traject hoor, N. is enthousiast en gemotiveerd en ik ben blij dat hij in 5 vwo zit, we hebben nu ruim de tijd om een goede studiekeuze te maken.

Lees het hele artikel >
Niveau 8e groeper

Speciaal voor ouders van 8e groepers

Als je kind nu in groep 8 zit, dan staat het schooladvies voor de deur. Uiterlijk 1 maart wordt het schooladvies gegeven. Voor veel ouders een onzekere tijd: wat komt er uit het advies en past dat schooladvies dan ook echt bij mijn kind?

Lees het hele artikel >
Hofland-afbeelding-Blog-site

Nieuwe naam, nieuwe site

De naam “Leerlinggids” was niet meer toereikend, want ook studenten en afgestudeerden vonden de weg naar “Katrientje”. Uit onderzoek bleek dat kandidaten het nooit hadden over de Leerlinggids, maar altijd over Katrientje. Velen die bij mij kwamen, wisten niet eens dat ik een website had. Slechte zaak toch....?!

Lees het hele artikel >

Categorieën

    voor-de-wind
    VOOR DE WIND

    Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

    193