• Holfland-sfeerbeeld-18

Hofland Advies

Advies op maat

Een kijkje in mijn werkweek

Maandagochtend 7 uur: appje van N. “Ik zit in de trein, ben om 9.30 uur op Leiden Centraal”. N. komt uit Almelo, zit in 5 vwo, is zo’n jonge knul die alle kanten op kan, breed pakket, op de basisschool een groep overgeslagen, dus nog hartstikke jong. Hij is serieus bezig met het studiekeuzeproces, al naar open dagen geweest en denkt aan medisch gerelateerde studies of piloot worden. Maar met zijn brede interesse vindt hij alles leuk. Na een leuke ochtend, persoonlijk interview gedaan, testen online gemaakt en samen geanalyseerd, stapt N. weer in de trein terug. Hij laat mij achter met een pak huiswerk, want nu ga ik verder aan de slag. ”Die ga ik uitdagen”, denk ik. Een week later hebben we samen met zijn ouders een leuk gesprek waar ik nog meer hoor over N. Ik toon hem mijn lijst met studies om naar te kijken, die was wat breder dan waar hij zelf al aan had gedacht… nu is N. weer aan zet. Leuk traject hoor, N. is enthousiast en gemotiveerd en ik ben blij dat hij in 5 vwo zit, we hebben nu ruim de tijd om een goede studiekeuze te maken.

Lees het hele artikel >
Niveau 8e groeper

Speciaal voor ouders van 8e groepers

Als je kind nu in groep 8 zit, dan staat het schooladvies voor de deur. Uiterlijk 1 maart wordt het schooladvies gegeven. Voor veel ouders een onzekere tijd: wat komt er uit het advies en past dat schooladvies dan ook echt bij mijn kind?

Lees het hele artikel >
Hofland-afbeelding-Blog-site

Nieuwe naam, nieuwe site

De naam “Leerlinggids” was niet meer toereikend, want ook studenten en afgestudeerden vonden de weg naar “Katrientje”. Uit onderzoek bleek dat kandidaten het nooit hadden over de Leerlinggids, maar altijd over Katrientje. Velen die bij mij kwamen, wisten niet eens dat ik een website had. Slechte zaak toch....?!

Lees het hele artikel >

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

193