• slider6

Nieuwe gratis loopbaantrajecten door subsidieregeling NL leert door

De eerste gratis loopbaantrajecten uit de subsidieregeling ‘NL leert door’ (in augustus aangeboden door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn afgerond. De mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeladvies aan te vragen bij een loopbaancoach is door velen met beide handen aangegrepen. Mooi om mee te maken hoe mensen de regie over hun eigen loopbaan in handen nemen, zeer gemotiveerd zijn en enthousiast aan het traject deelnemen.

Er komen zeer verschillende loopbaanvragen. Hier staan enkele voorbeelden van afgeronde en nog lopende trajecten: 

  • Een filiaalmedewerker weet nu zeker dat hij de zorg in wil, zijn klantgerichtheid en zorgzaamheid zullen daar meer uit de verf komen. Hij heeft een leuke baan, maar is ook uitgeleerd en kijkt uit naar een nieuwe werkomgeving. Nu hij weet wat zijn kwaliteiten zijn en welke kant hij op wil gaan, ervaart hij meer energie om te gaan solliciteren. De brieven liggen klaar!
  • Zij werkt in een omgeving vol glitter en glamour, waar hospitality en dienstverlening hoog in het vaandel staat. Maar zij heeft het gevoel dat zij niets meer kan toevoegen aan het geluk van anderen en dat begint zij te missen. Haar managementvaardigheden wil zij graag inzetten in een omgeving waar haar werk er voor haar gevoel meer toe doet, zij hoopt in de zorg of in de in de uitvaartbranche terecht te komen. Aanvullende masterclasses bieden verdieping. De vacatures en intermediairs die zij heeft gevonden via de arbeidsmarktscan waren voor haar nog onbekend, dus zeer waardevol.
  • De afstudeerder heeft tijdens een sollicitatieprocedure baat gehad bij het traject om de best passende baan te kiezen (en ja, hij heeft zijn droombaan bemachtigd!). Door het invullen van de interesse- en competentietest heeft hij duidelijker kunnen verwoorden wat zijn talenten zijn. De gesprekken hebben hem met meer zelfvertrouwen de sollicitatiegesprekken in laten gaan.
  • Zij is tijdens de coronaperiode haar vaste baan kwijtgeraakt. Het in kaart brengen van haar kwaliteiten, het bespreken van CV en LinkedIn pagina, het attenderen op mogelijkheden van bijscholing, het bespreken van gedachten die alleen maar stress opleveren en het gebruik van de beroependatabase die inzicht geeft in vacatures, heeft haar een totaalplaatje gegeven dat er rooskleuriger uitziet dan zij in eerste instantie dacht.

Het traject bevat het invullen van testen, dat doe je thuis, waaronder een arbeidsmarktscan, zodat jij goed weet wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt én een interesse- en competentietest. Je krijgt toegang tot een opleidingen- en beroependatabase, waar je ook vacatures kunt vinden. 
Daarnaast krijg je 4 uur loopbaancoaching. Hierin bespreken we jouw huidige situatie en je toekomstperspectief komt aan de orde. Samen zetten we een ontwikkelplan op. Uiteraard krijg je van het traject een gespreksverslag.

Vanaf 1 december worden er 50.000 nieuwe ontwikkeladviezen aangeboden. Wil jij ook weten wat je kansen op de arbeidsmarktscan zijn? Neem dan deel aan dit traject, ontdek waar jij goed in bent, dan weet jij in welke functie je het beste tot je recht komt. Het aanvragen van de subsidie en het registeren wordt door mij geregeld.
Geef je naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer door op dit adres: katrientje@hoflandadvies.nl. Ik zal vóór 1 december telefonisch contact met je opnemen, het traject start na 1 december.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met mij op.Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

195