• Blog decentrale selectie geneeskunde

Decentrale selectie geneeskunde kun je goed voorbereiden

Scholieren die geneeskunde willen gaan studeren, weten dat vaak al jaren! Sommigen proberen cum laude de middelbare school af te ronden, zodat zij weten dat zij sowieso geplaatst worden. Anderen volgen een speciaal programma (U-Talent Academie) zodat plaatsing ook geen probleem is. Maar voor de meerderheid is dit niet weggelegd, zij moeten gewoon meedoen met de decentrale selectie.

Waarom komen zij dan toch bij mij? Voor plan B. “Want als het niet lukt, welke studie kan ik dan het beste kiezen?”

Er zijn best leuke andere medisch gerelateerde studies, die zij ook interessant vinden, maar het contact met de patiënten blijkt van doorslaggevend belang. Dat gaan zij missen, geven zij dan aan. Deze scholieren hebben ook een duidelijk beeld van hun beroep, want wie is er nou nog nooit bij een arts geweest. Dus het beroep spreekt aan, biologie is hun favoriete vak, maar dan de selectie, die willen zij het liefst ontwijken. NIET DOEN! Iedere scholier die het VWO heeft afgerond maakt een kans, dus jij ook. Tijdens het onderzoek hebben wij samen al de motivatie besproken. Dus die kun je daarna goed in je brief verwoorden. Máár er worden ook goede cursussen gegeven van 1 of 2 dag(en) die verstandig zijn om bij te wonen.

Kijk op de volgende sites waar een cursus wordt gegeven (Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Maastricht):  

Oud-kandidaten van mij hebben er al profijt van gehad, dit waren enkele reacties:

  • “Ook al zijn mijn beide ouders werkzaam in de zorg, het is toch fijn om zelf zo’n dag te volgen en van anderen te horen dat je de gesprekken die we oefenen goed doet”.
  • “Na deze dag wist ik nog beter op welke onderdelen ik het accent moest leggen in de voorbereiding, het heeft mij uiteindelijk tijd gescheeld en rust gebracht”.
  • “Ik was op de goede weg, maar de bevestiging deed mij echt goed, ik kreeg zelfs zin in de selectie”.


Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

195