• blog_hofland_richting_kiezen

Plan B... of toch niet?

In de 2e week van september belde een student, die in juli bij mij langs was geweest, in paniek op. Ze had tóch nog een plaats gekregen bij de studie met decentrale selectie, waar ze in eerste instantie dus niet geplaatst was!

Je hoort het zo vaak. 100 plaatsen en zij was nummer 107. Toen ze hoorde dat zij niet was geplaatst, nam zij contact met mij op voor plan B. Dat pakte goed uit. Over deze nieuwe studie was zij laaiend enthousiast en dan vooral over de beroepsmogelijkheden na deze studie, waar we samen uitgebreid naar hadden gekeken. Ze maakte een vliegende start, ging naar het eerstejaarsweekend en begon, zonder enige twijfel, aan studie B.

Maar toen... Toen kreeg ze het bericht dat ze toch geplaatst was. De twijfel sloeg toe. De studie waar ze nu aan begonnen was, had voor haar de beste toekomst, mét die leuke baan. De andere studie was inhoudelijk leuker en waarschijnlijk makkelijker te doen, maar minder leuk als baan. Wat nu?

Ze had mij uitgebreid gemaild, even snel haar gedachten op papier gezet, maar het stond niet op een rijtje. Ik heb alles was zij schreef in een schema gezet en dat gaf direct overzicht. Toen ook bleek dat zij na het volgen van de leukste studie, met een schakelprogramma kan overstappen naar de master die haar uiteindelijk toch die leuke baan brengt, was de keuze snel gemaakt. Ze belde nogmaals om het allemaal te bespreken en hing met een gerust hart op. Haar droombaan blijft binnen bereik!

Ik wens haar een hele leuke studietijd toe!Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

194