• Holfland-sfeerbeeld-27

Coaching traject Stijn

Ik ken Stijn al jaren, want hij is bij mij geweest voor een profiel- én studiekeuzeonderzoek. Stijn kon met zijn profiel én een heleboel interesses heel veel kanten op. Het werd een hbo-opleiding waar zowel de zorg als de techniek aan bod kwamen. Inmiddels zat Stijn in het 3e jaar en moest hij een minor en afstudeer/stageplek gaan kiezen. Hij zocht mij weer op voor begeleiding. Stijn heeft goed contact met zijn ouders, maar is nog hartstikke jong, zijn ouders stonden ook achter de ondersteuning van iemand buiten het gezin.

Stijn gaf aan wanneer hij langs wilde komen en bracht de te bespreken onderwerpen in...bijna allemaal studie gerelateerde zaken, (Is een minor buiten mijn studiegebied handig of niet? Hoe bereid ik mij voor op een project in het buitenland? Hoe solliciteer ik naar een stageplek?), maar ook die gewone zaken die bij het leven van een 19-jarige horen.

Zijn minor vond Stijn in een totaal andere richting, in een andere stad en dat brengt best wel wat obstakels met zich mee, hij moest uit zijn comfortzone stappen. En dat heeft Stijn gedaan, ook de opdracht in het buitenland heeft hij met succes volbracht. De gesprekken hielpen, we brachten zijn persoonlijkheidskenmerken weer in kaart en dat gaf hem inzicht. Stijn is erg leergierig en gaat aan de slag met de punten die zijn besproken. Dat is zo leuk aan Stijn, hij slurpt nieuwe kennis en aangereikte tools op!

Zijn ouders zagen het resultaat en gaven de volgende feedback:

Wij merken bij Stijn een groot verschil. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid en hij maakt enorme stappen. Hij zal het je nog laten weten maar het is de investering meer dan waard geweest.

Nogmaals dank voor je zorgvuldige begeleiding op maat. Je hebt hem echt op weg geholpen!

Het is mooi om te zien dat kandidaten weer zelfstandig verder kunnen. Nu hopen dat Stijn nog een keertje langs komt voor een kop thee, dan ronden we dit traject af.
Het ga je goed Stijn!Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

194