• Fixus opleiding kiezen

Je moet nu wel vaart gaan maken!

Eigenlijk wist zij wel wat zij wilde gaan studeren, toch durfde zij de knoop niet door te hakken. Met een brede interesse en een breed pakket kun je ook veel kanten op. Haar ouders zeiden: “Het is haar altijd voor de wind gegaan, is nooit blijven zitten en nu is zij opeens bang om een keuze te maken, ze blijft het maar uitstellen en 15 januari komt al snel dichterbij!”

Ze meldde zich begin december aan voor een studiekeuzetraject.

Tijdens het interview kon zij heel goed uitleggen wat zij leuk vond en graag deed. Het ging niet meer alleen over schoolse zaken, maar ook over vrijetijdsbesteding, bijbaantjes en de rol die zij had in de vriendenkring. Ik koppelde onderwerpen naar haar terug die zij heel grappig vond, maar ja, moeilijk was dat niet voor mij, zíj had de voorzet gegeven. Zaken die voor haar vanzelfsprekend waren, beschreef ik als bijzonder. Want zo gaat dat soms, ik zie zoveel verschillende mensen, dan ga je verschillen zien én ga je zien wat jongeren speciaal maakt. En omdat iedereen wel een talent bezit, vaak verborgen voor de houder ervan, levert het interview een schat aan informatie op.

De uitslag van de interessetest en persoonlijkheidsvragenlijst leverden voor haar een bevestiging op. Daar was zij nou juist zo bang voor, dat was toch te makkelijk? Ze moest toch alles afwegen? Helemaal goed hoor, een bewuste keuze maken is belangrijk. Samen hebben we alle binnen gehaalde informatie besproken, zij zei, ik zei, zij zei… Zij ging er zelf de lol van inzien, want iedere stap bracht haar verder.

Gaandeweg ontdekte zij ook waar haar twijfels vandaan kwamen, kon zij alle interesses die zij had wel behouden? Ja hoor, dat kon! Met een hoofdstudie, aanvullende keuzevakken, diverse stages én leuke interesses voor in haar vrije tijd! Ze wist niet dat ze zoveel kanten op kon met deze studie! Nu heeft zij met een gerust hart een keuze gemaakt!

Mooi op tijd voor 15 januari. Weet jij al wat je gaat doen?Deel mijn bericht via:

Categorieën

voor-de-wind
VOOR DE WIND

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang handige tips en weetjes.

195