icon-vraagteken

1. Wat wil je als ouder?

Dat je kind gelukkig is en dat je nooit hoeft te zeggen 'had ik maar'. Maar wat doe je als je kind even niet met jou wil praten? Toch wil je helpen, juist als je ziet dat het hard nodig is. Je wilt duidelijkheid, welke studie past bij mijn kind? Waar krijgt mijn kind zelfvertrouwen van? Hoe wordt het een kind met een goede en leuke toekomst?

icon-muscle

2. Wat wordt er onderzocht?

Wat je kind leuk vindt. Wat de talenten zijn die het in huis heeft en of er talenten zijn die nog niet zijn ontdekt. Mocht het nodig zijn dan worden ook de capaciteiten (intelligentietest) in kaart gebracht. Dat doen we uiteraard in overleg, want het is niet altijd nodig en dan is het zonde van de tijd en het geld.

icon-puzzle

3. Waarom een buitenstaander betrekken?

Ondanks alle liefde van ouders is het soms fijn voor een kind om iets te bespreken met iemand die weer uit hun leven verdwijnt. Iemand die een eerlijk en onafhankelijk advies geeft. Als ouder zoek je wel vakbekwame begeleiding, iemand die ervoor heeft gestudeerd om met jongeren (met al hun grillen) om te gaan, die weet te motiveren, stimuleren en die betrokken is.

icon-visor

4. Wat levert dit onderzoek op?

Na de afgenomen testen en persoonlijke gesprekken wordt maatwerk geleverd en een bij het kind passende koers uitgezet. Dat geeft richting en focus. Zo kan je kind vol zelfvertrouwen starten met de studie die het beste bij hem of haar past. Ook is het kind dan goed voorbereid op een eventuele selectieprocedure.

Wat kost het?

Een studiekeuzetest (interesse- & eigenschappentest) kost
€ 645,- en een capaciteitentest (intelligentietest) € 519,-.

Is er behoefte om beide testen af te nemen? Dan kost de combinatie van de twee testen € 899,- in het totaal. Best een behoorlijk bedrag. Aan de andere kant, het beginnen aan een verkeerde studie kost nog veel meer geld. Ik houd er niet van om mensen daar op te wijzen, maar het is helaas wel de realiteit. Gespreide betaling is mogelijk. Uiteraard zijn alle prijzen inclusief BTW.

Vragen?

Bellen kan altijd, dan kan ik ook gelijk meer uitleggen over het studiekeuzetraject. Mailen om een belafspraak te maken kan natuurlijk ook.

202