• Holfland-sfeerbeeld-19

Dit zijn ervaringen van je voorgangers

lynn.jpg

Eindelijk is mijn zoektocht afgerond!

Dankzij het goede advies van Katrientje is er een einde gekomen aan mijn lange zoektocht naar de perfecte opleiding! Ik vond alles leuk en interessant, maar samen zijn we erachter gekomen wat echt bij mij past en zal blijven uitdagen. De begeleiding en het goede gesprek waren enorm fijn. Kortom, onwijs bedankt Katrientje!

Lynn

Duim omhoog

Zij gaf mij vertrouwen! Nu zit ik op mijn plek!

Ik ben bij Katrientje terecht gekomen via haar website, omdat ik op zoek was naar een loopbaancoach om me te helpen uitzoeken wat voor soort werk en werkplek goed bij mij past. Op haar website sprak haar persoonlijke verhaal mij erg aan, want dit gaf mij een goed idee van wie Katrientje is. In het eerste gesprek voelde het ook direct fijn en vertrouwd aan. Katrientje is open, eerlijk, en warm en kan erg goed luisteren. Ze kan hierdoor ook de juiste vragen stellen en kernpunten naar boven halen. Door onze gesprekken, waarin we ook heel concreet vacatures en organisaties hebben bekeken, heeft ze me veel geleerd en nieuwe perspectieven gegeven over mezelf, mijn kwaliteiten, en wat ik zoek in een baan én werkplek. Katrientje heeft mij geholpen te vinden waar ik voor de coaching al naar op zoek was, maar waarvan ik toen nog niet wist hoe ik onder woorden moest brengen of hoe ik dat kon vinden. Ik ben door onze gesprekken op een andere manier gaan kijken naar mezelf en naar een baan, waardoor ik nog meer vertrouwen heb gevonden om te staan voor wie ik ben en wat ik wil, en ook hiervoor te gaan. Ik ben haar dan ook erg dankbaar voor alles wat ze me heeft geleerd en meegegeven, want door haar hulp kon ik mijn plek vinden!

Anouk

marleen van der Wel.png

Als na je bachelor Geneeskunde toch de twijfel komt of je wel arts wilt worden...

Ik ben ontzettend blij met de stappen die ik het afgelopen jaar gezet heb, mede dankzij jou. Ik sta nog steeds helemaal achter mijn keuze om een ander carrièrepad in te slaan!

 

Onze coachsessies heb ik als heel prettig ervaren, daar kijk ik echt super positief op terug. Ik vond het heel fijn dat we met een open blik begonnen, waarbij ik het gevoel had dat echt alles mogelijk was, in plaats van dat mijn pad eigenlijk al bepaald was. Ik heb veel geleerd over wat mijn eigen wensen en kwaliteiten zijn, en dat je deze op verschillende manieren kunt inzetten en benutten. Wat mij heel veel rust gaf in het maken van mijn beslissing, was dat we tijdens onze gesprekken echt naar concrete opties (bijvoorbeeld mogelijke toekomstige banen) keken. Ik werd daar super enthousiast van en dat gaf me ook de bevestiging dat er voor mij een heleboel passende mogelijkheden zijn.

Marleen

van Geneeskunde naar Health Sciences en nu werkzaam bij het Innovatiecentrum van de Marechaussee via Defensity College

Duim omhoog

De juiste vragen en een steuntje in de rug


Inmiddels veertig en na bijna 15 werkjaren sloeg de twijfel toe: “Wat wil ik nu echt in het leven”? Ik kwam bij Katrientje terecht voor een loopbaantraject. Vanaf het eerste gesprek, ivm corona via videobellen, voelde ik direct een klik. Katrientje luistert goed en oordeelloos, heeft humor en is slim. Een hele prettige combinatie! Al pratend kwamen we tot de conclusie dat ik een opleiding naast m’n huidige werk kon doen. Het hielp me erg om daarbij niet te ver voorruit te kijken en niet teveel leeuwen en beren op de weg te zien. Inmiddels ben ik gestart met een studie en dat is een groot succes. Dankzij Katrientje durfde ik deze stap te zetten. Ze komt heel veel voor in mijn verhalen aan mensen over hoe het met me is en waarom ik dit pad nu bewandel. Katrientje stelde mij exact te juiste vragen en gaf me een steuntje in de rug. Ik ben haar daar erg dankbaar voor!Janneke

Directie secretaris en 1e jaars student vooropleiding voor Geestelijk Begeleider

Kyboo

Bedankt voor de hulp!

Hoi Katrientje,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik je heb gezien maar ik wil je laten weten hoe ontzettend veel je me hebt geholpen! Voor ons studiekeuzegesprek vond ik het erg lastig om een richting te kiezen die goed bij me paste. Ik heb twee keer wiskunde op de TU in Eindhoven geprobeerd en ook twee keer mijn eerste jaar niet gehaald. Je kan je voorstellen dat de moed in mijn schoenen begon te zakken. Daarom wil ik je even laten weten hoe blij ik geweest ben met ons gesprek en met je hulp bij het vinden van een studie. Ik kan nu eindelijk met trots vertellen dat ik in mijn tweede jaar zit en mijn BSA voor het eerst gehaald heb. Ik studeer nu Business Analytics op de VU in Amsterdam en kan je eerlijk zeggen dat ik met veel plezier mijn vakken volg. Ik hoop je snel weer een keertje te zien!

Groetjes,

Kyboo

Kyboo

Student Business Analytics Vrije Universiteit Amsterdam

sanne Jansen (2).jpg

Tevreden met studie en stad!

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat wij elkaar gesproken hebben. Maar ik liep vandaag langs je huis en toen dacht ik, ik laat even weten hoe het met me gaat!

Ik heb het onwijs naar mijn zin in Utrecht. Ben dit jaar lid geworden van Veritas en in mijn studentenhuis is het ook altijd feest! Utrecht voelt helemaal als mijn stad :). 

Heb dit jaar ook voor de studie richting neuropsychologie gekozen. Ben daar ook heel tevreden over! Voel me altijd een nerd als ik zeg dat ik het zo leuk vind ;). Ik ben dus erg blij met mijn studie keuze en dat heb natuurlijk aan jou te danken!! Volgend jaar ga ik mijn scriptie schrijven en daarna (waarschijnlijk eerst nog een tussenjaar) beginnen met mijn master. Hopelijk gaat het kiezen van een master me goed af maar ik denk dat dat helemaal goed komt! 

Ik wil jou in ieder geval nog ontzettend bedanken en heel veel plezier en succes toe wensen met je verdere werk!

Sanne

Student psychologie uit Utrecht

Olaf

Van niks echt leuk en geen zin naar heel veel zin in studie die bij hem past!

Hey Katrientje,

Ik wilde je bedanken voor jouw hulp afgelopen jaar, die is zeer nuttig geweest en ik heb nu het gevoel dat ik door jou tot een hele goede keuze ben gekomen. Je hebt mij geholpen om van een jongen die niks echt leuk vond en niet veel zin had om te gaan studeren te veranderen in iemand die met heel veel zin volgend jaar tegemoet kijkt om de studie te gaan doen die helemaal bij mij past. Met een aantal goede adviezen die jij hebt gegeven, ontstaan door veel ervaring maar door ook persoonlijk naar mij te kijken, heb je mij daarmee op de goede momenten een steun geboden, iets te denken gegeven of een twijfel de wereld uit geholpen.

Kortom, ik ben heel blij dat ik naar jou ben gegaan voor de hulp van mijn studiekeuze.

Met vriendelijke groetjes,

Olaf

Olaf

Eerste jaars student in Nijmegen

Alicia

Zo blij met mijn studie keuze door Hofland Advies!

Na mijn middelbare school (inmiddels al meer dan 3 jaar geleden) stond ik ook voor de moeilijke keuze; wat voor opleiding past nou goed bij me en waar zal ik in willen doorgroeien? Ik wist goed welke vakken op de middelbare school mijn interesses hadden en welke juist totaal niet. Toch vond ik het erg lastig om in te zien wat voor studierichting nou goed bij mij zou passen. Daarnaast had ik ook geen duidelijk beeld van wat voor studies er wel niet allemaal waren. Ook wist ik nog niet hoe ik mijn toekomst zou inzien en wat voor studie of baan ik later nou zou willen. Een goede studiekeuze maken vond ik dus moeilijk en ik wilde echt zeker zijn van mijn keuze voordat ik ergens aan zou beginnen. En dit kon door middel van Hofland Advies.

En kijk nu naar waar ik ben gekomen dankzij de gemaakte keuze samen met Katrientje! Ik zit in mijn derde jaar van International Hospitality Management in Leeuwarden en heb helemaal mijn plek gevonden daar. Ik kon mij geen betere studie wensen, want dit is iets wat precies bij mij past. Door deze studie ben ik 5 maanden voor mijn minors naar Zuid Afrika geweest; fantastisch voor je internationale ervaring en persoonlijke ontwikkeling. Nu ben ik bezig met mijn derde jaar af te ronden en druk bezig met het voorbereiden voor mijn stage die ik graag in een hotel in Amsterdam zou willen doen, liefst als duty manager (all-round functie).

Sinds kort weer in contact gekomen met Katrientje en ben blij dat ik mijn positieve ervaring nu kan delen met scholieren die in dezelfde positie zitten waarin ik toen zat. Samen met Katrientje keken we naar wat mijn sterke punten waren en welke studie daar goed bij past. We zijn dieper in gegaan op mijn persoonlijkheid en waar mijn interesses naar uit gingen. Katrientje is een erg fijne gesprekspartner en luistert goed naar je eigen ideeën over bepaalde studies. Samen streepten we weg welke studies totaal niet bij mij pasten, dit mede dankzij de enorme inhoudelijke kennis die Katrientje heeft.

Uiteindelijk viel alles op zijn plaats en kwam er 1 enkele studie uit die precies bij mij zou passen. Dat was IHM in Leeuwarden en na 3 jaar kan ik zeggen dat ik geen betere keuze had kunnen maken. De begeleiding van Hofland Advies was voor mij een erg positieve ervaring om te hebben voordat ik een keuze moest nemen en zou het iedereen kunnen aanraden die in dezelfde positie zit!

Alicia

3e-jaars student International Hospitality Management – Leeuwarden

Charlotte

Met faalangst naar succes!

“In het laatste jaar van mijn VWO opleiding ging ik voor het eerst bij Katrientje langs. Ik had vaak paniekaanvallen, veel stress en faalangst. Eerst een kopje thee drinken en wat kletsen, vervolgens samen aan de slag. Katrientje leerde mij plannen, maar liet mij ook inzien dat er genoeg ruimte is voor leuke dingen. Ook hielp Katrientje mij om meer in mijzelf te gaan geloven. De structuur, regelmaat en vertrouwen die Katrientje heeft gegeven waren de oplossing voor mij. Katrientje liet mij zelf nadenken en beslissen, maar dacht wel altijd met mij mee. Inmiddels heb ik het eerste jaar van mijn studie Criminologie gehaald en grijp ik vaak terug aan de handvatten die Katrientje mij heeft gegeven.”

Groetjes Charlotte

Charlotte

Eerste jaar Criminologie gehaald

Duim omhoog

Zo aardig, 7 jaar later sturen ouders mij dit bericht:

Ik weet niet of dit adres nog actief is maar u heeft onze zoon in 2011 geholpen bij zijn school/beroepskeuze.

Martijn heeft de Cosmo (MBO4) met goed gevolg afgemaakt. Wel met online begeleiding op talen van Huiswerkned.

Inmiddels heeft hij al meer avonturen achter de rug als wij zelf. Een bijna een jaar trekken in Azië; verschillende malen werken voor Cosmo in het buitenland.

Op dit moment is hij met een Franse vriendin voor een jaar op werkvisum in Australië. Dat is tot nu toe in een notendop het vervolg geweest….

Wij zijn nog steeds tevreden over het advies en uw hulp van toen destijds. Ik vond nog een adres/bericht van lang geleden en vanmorgen even de tijd om u daarvoor nog even te bedanken, ook namens Martijn…;-)

Fam. T. Faber

Ouders van Martijn

Eva

Keuzestress? Ga naar Hofland Advies!

Er is tegenwoordig zoveel te kiezen! Van Kunstmatige intelligentie tot Keltische talen en culturen, noem het maar op en er bestaat al een bachelor studie voor!

Dat maakt het keuzemoment meestal niet makkelijker, helemaal niet als je breed geïnteresseerd bent, zoals ik. Dan kan het wel eens gebeuren dat je achteraf een keuze hebt gemaakt die toch niet bij je blijkt te passen en wordt de twijfel vaak alleen maar groter.

Daarom heb ik gekozen voor een studiebegeleidingstraject.

Er wordt goed en intensief naar je geluisterd, en aan de hand van de vragenlijsten over zowel je interesses/kwaliteiten en je persoonlijke kenmerken, wordt een voor jou relevante selectie aan studies opgesteld. Ik ben zeer enthousiast over de studie (Liberal Arts & Sciences) waar ik in september aan ga beginnen aan Universiteit Utrecht, en kan absoluut concluderen dat Hofland Advies mij tot het maken van deze keuze uitstekend heeft begeleid. Het enige wat mij nog rest is een kamer zoeken ;).

Ik heb een heel positieve ervaring gehad bij Mw. Hofland en kan Hofland Advies dan ook aan iedereen met keuzestress aanraden!

Eva

Aankomend student Liberal Arts & Sciences Universiteit Utrecht

Doortje Stolp

Met vertrouwen de selectie in!

In november, vlak voor de sluitingsdatum voor inschrijven voor studies, begon ik te twijfelen. Was wat tot dan toe mijn eerste keuze was (biomedische wetenschappen) wel echt de studie die bij mij past, of voelde ik toch meer voor de studie die ik als klein kind al wilde volgen, Diergeneeskunde? Samen met Katrientje heb ik gekeken naar mijn sterke en zwakke punten en waar mijn belangstelling naar uit gaat. Door te praten over mijn interesses en daar tests over te doen zijn wij erachter gekomen dat ik wel de medische kant op wil, maar dat biomedische wetenschappen voor mij toch niet de juiste studie is. Daarna heb ik met Katrientje naar allerlei mogelijke andere studies gekeken en heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om inderdaad Diergeneeskunde te gaan studeren vanwege de combinatie van klinisch redeneren/onderzoek doen en omgaan met mens en dier. Ik ben Katrientje heel dankbaar voor haar hulp bij het ordenen van mijn gedachten en ik weet nu zeker dat ik de leukste studie voor mij heb gevonden; ik ga met vertrouwen de selectieprocedure in!

Doortje

Gymnasium scholier

196