• Holfland-sfeerbeeld-19

Dit zijn ervaringen van je voorgangers

Olaf

Van niks echt leuk en geen zin naar heel veel zin in studie die bij hem past!

Hey Katrientje,

Ik wilde je bedanken voor jouw hulp afgelopen jaar, die is zeer nuttig geweest en ik heb nu het gevoel dat ik door jou tot een hele goede keuze ben gekomen. Je hebt mij geholpen om van een jongen die niks echt leuk vond en niet veel zin had om te gaan studeren te veranderen in iemand die met heel veel zin volgend jaar tegemoet kijkt om de studie te gaan doen die helemaal bij mij past. Met een aantal goede adviezen die jij hebt gegeven, ontstaan door veel ervaring maar door ook persoonlijk naar mij te kijken, heb je mij daarmee op de goede momenten een steun geboden, iets te denken gegeven of een twijfel de wereld uit geholpen.

Kortom, ik ben heel blij dat ik naar jou ben gegaan voor de hulp van mijn studiekeuze.

Met vriendelijke groetjes,

Olaf

Olaf

Eerste jaars student in Nijmegen

Alicia

Zo blij met mijn studie keuze door Hofland Advies!

Na mijn middelbare school (inmiddels al meer dan 3 jaar geleden) stond ik ook voor de moeilijke keuze; wat voor opleiding past nou goed bij me en waar zal ik in willen doorgroeien? Ik wist goed welke vakken op de middelbare school mijn interesses hadden en welke juist totaal niet. Toch vond ik het erg lastig om in te zien wat voor studierichting nou goed bij mij zou passen. Daarnaast had ik ook geen duidelijk beeld van wat voor studies er wel niet allemaal waren. Ook wist ik nog niet hoe ik mijn toekomst zou inzien en wat voor studie of baan ik later nou zou willen. Een goede studiekeuze maken vond ik dus moeilijk en ik wilde echt zeker zijn van mijn keuze voordat ik ergens aan zou beginnen. En dit kon door middel van Hofland Advies.

En kijk nu naar waar ik ben gekomen dankzij de gemaakte keuze samen met Katrientje! Ik zit in mijn derde jaar van International Hospitality Management in Leeuwarden en heb helemaal mijn plek gevonden daar. Ik kon mij geen betere studie wensen, want dit is iets wat precies bij mij past. Door deze studie ben ik 5 maanden voor mijn minors naar Zuid Afrika geweest; fantastisch voor je internationale ervaring en persoonlijke ontwikkeling. Nu ben ik bezig met mijn derde jaar af te ronden en druk bezig met het voorbereiden voor mijn stage die ik graag in een hotel in Amsterdam zou willen doen, liefst als duty manager (all-round functie).

Sinds kort weer in contact gekomen met Katrientje en ben blij dat ik mijn positieve ervaring nu kan delen met scholieren die in dezelfde positie zitten waarin ik toen zat. Samen met Katrientje keken we naar wat mijn sterke punten waren en welke studie daar goed bij past. We zijn dieper in gegaan op mijn persoonlijkheid en waar mijn interesses naar uit gingen. Katrientje is een erg fijne gesprekspartner en luistert goed naar je eigen ideeën over bepaalde studies. Samen streepten we weg welke studies totaal niet bij mij pasten, dit mede dankzij de enorme inhoudelijke kennis die Katrientje heeft.

Uiteindelijk viel alles op zijn plaats en kwam er 1 enkele studie uit die precies bij mij zou passen. Dat was IHM in Leeuwarden en na 3 jaar kan ik zeggen dat ik geen betere keuze had kunnen maken. De begeleiding van Hofland Advies was voor mij een erg positieve ervaring om te hebben voordat ik een keuze moest nemen en zou het iedereen kunnen aanraden die in dezelfde positie zit!

Alicia

3e-jaars student International Hospitality Management – Leeuwarden

Charlotte

Met faalangst naar succes!

“In het laatste jaar van mijn VWO opleiding ging ik voor het eerst bij Katrientje langs. Ik had vaak paniekaanvallen, veel stress en faalangst. Eerst een kopje thee drinken en wat kletsen, vervolgens samen aan de slag. Katrientje leerde mij plannen, maar liet mij ook inzien dat er genoeg ruimte is voor leuke dingen. Ook hielp Katrientje mij om meer in mijzelf te gaan geloven. De structuur, regelmaat en vertrouwen die Katrientje heeft gegeven waren de oplossing voor mij. Katrientje liet mij zelf nadenken en beslissen, maar dacht wel altijd met mij mee. Inmiddels heb ik het eerste jaar van mijn studie Criminologie gehaald en grijp ik vaak terug aan de handvatten die Katrientje mij heeft gegeven.”

Groetjes Charlotte

Charlotte

Eerste jaar Criminologie gehaald

Duim omhoog

Zo aardig, 7 jaar later sturen ouders mij dit bericht:

Ik weet niet of dit adres nog actief is maar u heeft onze zoon in 2011 geholpen bij zijn school/beroepskeuze.

Martijn heeft de Cosmo (MBO4) met goed gevolg afgemaakt. Wel met online begeleiding op talen van Huiswerkned.

Inmiddels heeft hij al meer avonturen achter de rug als wij zelf. Een bijna een jaar trekken in Azië; verschillende malen werken voor Cosmo in het buitenland.

Op dit moment is hij met een Franse vriendin voor een jaar op werkvisum in Australië. Dat is tot nu toe in een notendop het vervolg geweest….

Wij zijn nog steeds tevreden over het advies en uw hulp van toen destijds. Ik vond nog een adres/bericht van lang geleden en vanmorgen even de tijd om u daarvoor nog even te bedanken, ook namens Martijn…;-)

Fam. T. Faber

Ouders van Martijn

Eva

Keuzestress? Ga naar Hofland Advies!

Er is tegenwoordig zoveel te kiezen! Van Kunstmatige intelligentie tot Keltische talen en culturen, noem het maar op en er bestaat al een bachelor studie voor!

Dat maakt het keuzemoment meestal niet makkelijker, helemaal niet als je breed geïnteresseerd bent, zoals ik. Dan kan het wel eens gebeuren dat je achteraf een keuze hebt gemaakt die toch niet bij je blijkt te passen en wordt de twijfel vaak alleen maar groter.

Daarom heb ik gekozen voor een studiebegeleidingstraject.

Er wordt goed en intensief naar je geluisterd, en aan de hand van de vragenlijsten over zowel je interesses/kwaliteiten en je persoonlijke kenmerken, wordt een voor jou relevante selectie aan studies opgesteld. Ik ben zeer enthousiast over de studie (Liberal Arts & Sciences) waar ik in september aan ga beginnen aan Universiteit Utrecht, en kan absoluut concluderen dat Hofland Advies mij tot het maken van deze keuze uitstekend heeft begeleid. Het enige wat mij nog rest is een kamer zoeken ;).

Ik heb een heel positieve ervaring gehad bij Mw. Hofland en kan Hofland Advies dan ook aan iedereen met keuzestress aanraden!

Eva

Aankomend student Liberal Arts & Sciences Universiteit Utrecht

Doortje Stolp

Met vertrouwen de selectie in!

In november, vlak voor de sluitingsdatum voor inschrijven voor studies, begon ik te twijfelen. Was wat tot dan toe mijn eerste keuze was (biomedische wetenschappen) wel echt de studie die bij mij past, of voelde ik toch meer voor de studie die ik als klein kind al wilde volgen, Diergeneeskunde? Samen met Katrientje heb ik gekeken naar mijn sterke en zwakke punten en waar mijn belangstelling naar uit gaat. Door te praten over mijn interesses en daar tests over te doen zijn wij erachter gekomen dat ik wel de medische kant op wil, maar dat biomedische wetenschappen voor mij toch niet de juiste studie is. Daarna heb ik met Katrientje naar allerlei mogelijke andere studies gekeken en heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om inderdaad Diergeneeskunde te gaan studeren vanwege de combinatie van klinisch redeneren/onderzoek doen en omgaan met mens en dier. Ik ben Katrientje heel dankbaar voor haar hulp bij het ordenen van mijn gedachten en ik weet nu zeker dat ik de leukste studie voor mij heb gevonden; ik ga met vertrouwen de selectieprocedure in!

Doortje

Gymnasium scholier

Roos

Eerst een kopje thee en gezellig kletsen

Voordat ik met mijn ouders contact zocht met Katrientje, was school voor mij een complete chaos. Ik ben naar huiswerkbegeleiding geweest en mijn ouders hebben alles geprobeerd om mij aan het studeren te krijgen, maar niks werkte. Ik zag geen noodzaak en wat niet met school te maken had was interessanter. Op een bepaald moment zag ik door de bomen het bos niet meer en was er structuur nodig voor mij. 

Iedere vrijdagmiddag reed mijn moeder mij naar Katrien; eerst een kopje thee en gezellig kletsen, daarna begon het werken. Mijn weken werden structureel en goed gepland. In die tijd had ik totaal geen overzicht en Katrientje hielp mij hier mee op een hele fijne manier. Ik had door dat ik niet binnen 3 dagen alles hoefde te doen als ik beter zou plannen. Mijn cijfers werden steeds beter en ik vond het heerlijk om naar Katrientje toe te gaan. Mijn weekend begon ik met een voldaan en tevreden gevoel. Als het drukker was met school, bijvoorbeeld met proefwerkweken, was het geen probleem om nog een keer extra in de week naar Katrientje toe te gaan. Het was voor mij heel prettig om advies te krijgen van iemand die geen ouderfiguur of docent van mij was. 

Het contact met Katrientje heeft gezorgd voor structuur en regelmaat. Zonder deze hulp had ik niet geweten hoe ik mijn school had kunnen halen. De ontwikkeling van mijn cijfers, het plannen en de structuur ontlastte mijn ouders en mij, wat zorgde voor een fijnere sfeer in huis. Ik vond het jammer dat toen ik mijn HAVO diploma had gehaald, dat ik niet meer naar Katrientje toe kon. Alle tips en hulp die ik heb gekregen heb ik meegenomen in mijn studie en gebruik het nog steeds.

Roos

HAVO afgerond

Roos

Katrientje heeft ons gered

Roos had geen zin in school en zag ook totaal niet de noodzaak in van huiswerk maken. Docenten vonden het een hele leuke blije leerling vol energie, gezellig in de klas, een echte puber die alleen maar dacht….’Wat valt er allemaal te beleven in mijn leven?’. Thuis een grote lieve schat en gierende puber. Huiswerkbegeleiding, bijlessen, niets hielp.

Niet overdreven... Katrientje heeft ons gered. Het was op een gegeven moment niet meer leuk thuis, alles draaide om school, dus een negatieve sfeer. Wij kwamen bij Katrientje terecht voor een studiekeuzetest. Naar aanleiding van deze test hebben wij een gesprek gevoerd met Katrientje en toen hebben wij gevraagd om begeleiding (Coaching Planning & Motivatie). Katrientje wilde dit graag doen. Vele vrijdagmiddagen zijn wij naar Katrientje gegaan, Roos ging er zonder problemen naar toe, nooit een discussie dat ze weer moest, ze vond het er heerlijk en dat was het er ook. Katrientje spreekt het kind, maar ook de ouders aan op een hele goede manier, direct duidelijk, meedenkend en met liefde en die combinatie is de kracht van Katrientje.

Het heeft Roos uiteindelijk een HAVO diploma opgeleverd. Katrientje heeft een stuk zorg overgenomen en structuur gebracht in het puberende brein van onze Roos. Als ik Roos weer ter vondeling wilde leggen sprak Katrientje mij rustig aan en gaf sturing. Katrientje brengt rust, structuur en richting aan en dat is wat je nodig hebt als ouders zijnde, als je zo’n lieve stoute puber hebt als onze Roos.

Tosca

Moeder van Roos

Maarten Holst

Hij denkt niet gauw meer dat hij iets niet kan.

Maarten was zoekend naar wat hij wilde in het vervolgonderwijs. Wij als ouders probeerde hem een richting op te krijgen waarvan wij dachten dat het goed zou passen. Wij gingen naar verschillende open dagen op het MBO, maar wat wij dachten dat goed was, vond Maarten niets en andersom. Door een gesprek met iemand die de capaciteitentest had laten doen door Katrientje, zijn we op het idee gekomen om dit ook te laten doen. 

Het was heel fijn om eens te zien waar Maartens capaciteiten en kennis liggen en niet, zoals vaak gebeurt, de nadruk op wat hij niet kan. Daar de test een op een is, is het een hele veilige situatie geweest waarin Maarten echt kon laten zien wat hij leuk vond. Na de uitkomst konden we samen gerichter zoeken naar een leuke opleiding. Sommige opleidingen vielen af, omdat Maarten het te ver weg vond. Ook een goede reden om ergens niet voor te kiezen. Wij hebben ons uiteindelijk beperkt tot 2 opleidingen die hem aanspraken.

Katrientje adviseerde om Maarten niet in het leger te laten gaan, terwijl wij dit echt bij hem vonden passen. Lekker sportief, discipline en een gerichte opleiding. Dit zou volgens haar verkeerd uitpakken en hebben we dan ook direct losgelaten. Was ook Maartens voorkeur niet. Een technische opleiding werd het uiteindelijk ook niet, maar de opleiding Broadcast Operations sprak hem enorm aan. Aangemeld, intakegesprek gehad en aangenomen. Maarten staat positiever in het leven. Denkt niet gauw meer dat hij iets niet kan. Straalt meer zelfvertrouwen uit. School blijft iets wat hij niet leuk gaat vinden, maar hopelijk heeft hij voor een opleiding gekozen die bij hem past. 

Ellen en Rene Holst

Ouders van Maarten, VMBO afgerond

Willemijn

Op naar Groningen!

Ik was geïnteresseerd in allerlei verschillende studies. Ik wist eigenlijk niet goed waar ik moest beginnen en wat ik zelf leuk vond. Katrientje heeft mij geholpen met het zoeken naar studies die echt bij mijn persoonlijkheid passen, maar ook dat studies die mij in eerste instantie helemaal niet aanspraken toch vaak veel leuker bleken te zijn dan ik had verwacht. Het advies van Katrientje heeft ervoor gezorgd dat ik veel beter begreep waar ik naar moest zoeken in studies. Nu weet ik wat ik wil gaan studeren.

Willemijn

Gymnasium scholier

Willemijn

Onze dochter kreeg vertrouwen!

Willemijn wist helemaal niet welke richting zij op moest qua studie en had duidelijk begeleiding nodig in haar keuze. Onze dochter was duidelijk een beetje 'in paniek' welke studie bij haar zou passen. Via de moeder van een vriendin van Willemiijn zijn we bij Katrientje terecht gekomen en dit bleek een schot in de roos.

Katrientje heeft heel veel voor Willemijn betekend! Door de testen en gesprekken zijn wij als ouders ook wijzer geworden wat voor Willemijn van belang is. De tips die Katrientje heeft gegeven welke studies en universiteiten we konden bezoeken hebben Willemijn en ons echt verder gebracht. Het vertrouwen dat Katrientje Willemijn heeft gegeven dat ze uiteindelijk echt wel de goede keuze gaat maken, is naar mijn idee het belangrijkste geweest.

Gaby Streeder

Moeder van Willemijn

Mian de Ronde

De juiste studie gekozen!

Voor ik bij Katrientje langs ging zat ik te twijfelen tussen twee studies. Ik wist eigenlijk niet zeker of deze studies überhaupt wel bij me pasten. Ik vond de keuze erg moeilijk en had het idee dat ik iets miste, een studie waarvan ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord had of waarover ik niet eens had nagedacht. Ik was bang de verkeerde beslissing te maken.

Katrientje heeft me laten inzien wat ik allemaal waard ben, wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik eigenlijk wil. Het is heel fijn om een keer zo goed over jezelf na te denken en te praten. Het maakte mij een stuk zekerder over wat ik allemaal kon.
Ik heb uiteindelijk een van de studies gekozen, maar op advies van Katrientje ben ik eerst naar allemaal andere studies geweest bij open dagen. Daarna kon ik gerust de keuze maken dat de studie waarvoor ik ging, toch echt de juiste was, wat fantastisch was voor mijn gemoedsrust.

Mian

Gymnasium scholier

196